Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems infomomenten 7 en 9 november

Blik terug op de infomomenten van 7 en 9 november

Begin november nodigden we onze inwoners voor een eerste keer uit tijdens infomomenten over het fusietraject. Via presentaties en een panelgesprek informeerden we zo’n 250 geïnteresseerde inwoners. Benieuwd naar hoe het eraan toe ging? Blik mee terug in de video hieronder.
 

Deze eerste infomomenten vonden plaats op 7 november in CC De Velinx in Tongeren en op 9 november in het Panishof in Borgloon. We mochten zo’n 170 geïnteresseerden ontvangen in Tongeren en 80 in Borgloon.

We openden de avonden met een presentatie over het waarom van de fusie en het tot hier toe gelopen traject. Vervolgens blikte ex-burgemeester van Pelt Frank Smeets terug op de fusie in zijn gemeente. De aanwezigen dienden op voorhand hun vragen in. Zo konden de burgemeesters, schepenen, algemeen directeurs en Frank Smeets de meest prangende vragen en bezorgdheden alvast beantwoorden tijdens een panelgesprek. Na afloop van het panelgesprek was er ruimte om tijdens een drink bestuursleden aan te spreken.  
 
 

Startschot van het participatietraject

Deze infoavonden zijn slechts het startschot van het participatietraject voor onze inwoners. In de loop van 2023 volgen zowel fysieke als digitale participatiemogelijkheden. Houd de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

Kon je er niet bij zijn op 7 en 9 november? Bekijk hier de presentatie.

 

Sfeerbeeld infomomenten 2022

Panelgesprek infomomenten november