Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems 40 inwoners nemen deel aan het themacafé dienstverlening

40 geïnteresseerden voor eerste themacafé

Het eerste themacafé is een feit. Op 7 februari verzamelden 40 inwoners van Tongeren en Borgloon zich in de Stroopfabriek in Borgloon. Ze gingen samen in gesprek over het thema dienstverlening. Vanaf nu kan je ook online meedenken over dit thema.

Tongeren en Borgloon zetten hoog in op een goede dienstverlening voor hun inwoners. Dat willen ze ook blijven doen als fusiegemeente. Daarom was dit thema één van de onderwerpen tijdens de participatiemomenten. Onder dienstverlening van een stad verstaan we niet enkel de loketdiensten, maar bijvoorbeeld ook groenonderhoud, kinderopvang of seniorenvoorzieningen.  

Wat verwachten inwoners van de dienstverlening? 

De deelnemers gingen onder begeleiding van medewerkers van Tongeren en Borgloon in gesprek aan vijf tafels. Daar dachten ze na over hoe de gezamenlijke dienstverlening in de toekomst efficiënt, toekomstgericht en klantgericht kan worden uitgewerkt. Aan de hand van concrete cases gaven ze hun verwachtingen aan. 

Vervolgens focusten de inwoners zich op hoe de dienstverlening nabij kan zijn. Uit een lijst van voorbeelden van nabijheid, gaven de deelnemers aan wat zij belangrijk vinden. Willen de inwoners een mobiele loketdienst die rondreist tussen de dorpen? Vinden zij een online platform belangrijk? Over dat soort vragen gingen we in gesprek.

Deel jouw mening over dienstverlening via de website  

Omdat niet iedereen fysiek aanwezig kan zijn tijdens de themacafés, volgt na elk themacafé ook een online bevraging. Zo willen we iedereen de kans geven om de nieuwe gemeente mee vorm te geven. 

Schrijf je in voor de volgende themacafés 

Er staan nog drie themacafés gepland:  

  • Themacafé Economie – 13 februari 2023 van 19.30 uur tot 21.30 uur 
  • Themacafé Dorpen – 16 maart 2023 van 19.30 uur tot 21.30 uur  
  • Themacafé Cultuur, Toerisme en Landschappen – 22 maart 2023 van 19.30 uur tot 21.30 uur