home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems Terugblikvideo themacafés

Blik terug op de themacafés

De vier themacafés zijn afgerond. 125 personen schreven zich in voor minstens één van de avonden. Verdeeld over gesprekstafels gingen ze in gesprek over de thema’s dienstverlening, economie, dorpen en cultuur, toerisme en landschappen. Benieuwd naar hoe de avonden verliepen? Bekijk de video.

Online participeren tot 31 maart

Via de website kan je nog tot en met vrijdag 31 maart reageren op de ideeën die uit de themacafés naar voor kwamen. Nadien wordt alle input uit de themacafés en de online bevragingen gebundeld en bezorgd aan het stadsbestuur. Het verslag van de themacafés vind je binnenkort terug op de fusiewebsite.

Laat ideeën, vragen en opmerkingen achter in het Praetorium in Tongeren

Tijdens de themacafés stonden telkens zes banners opgesteld met meer informatie over de fusie. Daarop staat informatie over de voordelen van de fusie en hoe de inwoners worden betrokken, maar je leert er ook meer over anekdotes en tradities van Tongeren en Borgloon. De banners reizen nu rond in beide steden. Vanaf 17 april kan je ze bekijken in het Praetorium in Tongeren. Heb je nog algemene ideeën, vragen of opmerkingen over de fusie? Die kan je op de banners achterlaten. Nadien kan je de informatie ook in Borgloon vinden.