home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Integratie van bibliotheken Tongeren en Borgloon voor verbeterde dienstverlening

In voorbereiding op de aankomende fusie tussen Tongeren en Borgloon op 1 januari 2025, hebben de bibliotheken van beide steden een belangrijke stap gezet naar een geïntegreerde dienstverlening. Vanaf nu opereren ze gezamenlijk als de bibliotheek Tongeren-Borgloon, met vestigingen in beide steden.

De integratie van de bibliotheken is een voorloper van de fusie tussen de twee stadsbesturen. Deze integratie is een natuurlijke stap in de nauwe samenwerking.

Voorafgaand aan de fusie hebben beide steden een uniform gebruikersreglement goedgekeurd. De implementatie ervan was een uitdagende, doch succesvolle taak. Een positief resultaat is dat elke lener nu de flexibiliteit heeft om materialen terug te brengen of op te halen in een vestiging naar keuze.

Door één bibliotheek te creëren met twee vestigingen, ontstaan er kansen voor de gebruikers. Elke lener kan nu kiezen om materialen terug te brengen of gereserveerde exemplaren op te halen bij de vestiging van zijn of haar voorkeur.

Vanaf nu is de nieuwe website tongeren-borgloon.bibliotheek.be beschikbaar. Hier kunnen bezoekers zowel de catalogi van beide vestigingen tegelijkertijd als afzonderlijk raadplegen. Op de agenda worden de activiteiten van beide locaties in chronologische volgorde weergegeven.